Umijesiti tijesto – brašno, prašak za pecivo, šećer i malo omekšali margarin miješati dok margarin ne postane mrvičast, dodati jedan po jedan žumanjak i mijesiti (strpljivo) dok ne nastane glatko tijesto.
Sastojci
0 kom Sastojci:
0 kom Tijesto:
0 kom 2-3 žlice ruma
0 kom Nadjev od sira:
0 kom 500 g svježeg sira
0 kom 4 bjelanjka
0 kom 180 g šećera
0 kom 1 vanilin šećer
0 kom 2 žlice oštrog brašna
0 kom 4 žumanjka
0 kom 200 g šećera
0 kom 200 g margarina
0 kom 320 g brašna
0 kom 1 praška za pecivo
0 kom Nadjev od oraha:
0 kom 150 g oraha (ili maka)
0 kom 80 g šećera
Priprema
01.
02.
Tijesto podijeliti na dva dijela, jedan dio staviti u hladnjak, a drugi u zamrzivač na sat vremena .
03.
Nadjev od oraha: orahe pomiješati sa šećerom pa preliti rumom i dobro izmiješati.
04.
Nadjev od sira: Bjelanjke izmiksati u snijeg uz dodatak pola količine šećera. Kad je snijeg čvrst dodati preostali šećer, vanilin šećer i oštro brašno. Na kraju umiješati sir.
05.
Nakon što je tijesto odležalo u hladnjaku, premjestiti ga, razvaljati u pravokutnik veličine kalupa (cca 22x30 cm) pa staviti na dno kalupa. Preko tijesta ravnomjerno rasporediti nadjev od oraha, a preko njega nadjev od sira. Preko sira naribati zamrznuti komad tijesta.
06.
Peći 40-45 minuta na 180 st.C.dok ne porumeni. Ohladiti, rezati na male kockice i posuti šećerom u prahu.