PEČENJE 40 minuta ZA 6 osoba
Sastojci
Priprema
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. 2. U posudi za kuhanje zagrijte ulje, na njemu 5 minuta popržite gljive, a potom ih izvadite i ostavite sa strane. Ulijte u posudu juhu i vino, dodajte lovorov list i mrkvu pa 5 minuta lagano kuhajte na slaboj vatri. Dodajte piletinu i kuhajte je 5 minuta. Izvadite meso i mrkvu. 3. Izmiješajte kukuruzni škrob sa 4 žlice tekućine od kuhanja, ulijte u posudu i miješajući kuhajte 3 minute da se tekućina zgusne. Začinite je i skinite sa štednjaka. 4. Piletinu, povrće i umak stavite u duboki oblik za kolače obujma 1,7 l pa umiješajte timijan. 5. Na pobrašnjenoj radnoj plohi razvaljajte tijesto na debljinu 5 mm. Izrežite odgovarajući "poklopac". Ostatke opet razvaljajte pa izrežite tijesto na trake široke 1 cm za gornji rub oblika. Rub oblika premažite vodom, stavite na njega trake od tijesta i navlažite ih. 6. Poklopac od tijesta stavite odozgo i pritsnite ga na trake od tijesta. Potom ga zarežite u sredini da može izlaziti para pa ga premažite umućenim jajetom. 7. Pecite pitu oko 40 minuta. Izvor: Kuharica za alergičare, Alice Sherwood Nakladnik: Mozaik knjiga, Zagreb