Od 20 dag brašna, 10 dag šećera, 15 dag maslaca, 2 žumanjka i limunove korice zamijesi tijesto. Razvaljaj ga u tepsiji (čašom).
Sastojci
0 kom tijesto:
200 g oštrog brašna
100 g šećer
150 g maslaca
2 kom žumanjaka
0 kom korica jednog limuna
4 žlice krušnih mrvica
0 kom nadjev:
8 kom jabuka
100 g mljevenih oraha
3 žlice šećer
0 kom malo cimeta
0 kom preljev:
4 kom žumanjaka
2 šalice šećer
4 šalice oštrog brašna
6 kom bjelanjaka
1 žlica šećera u prahu
Priprema
01.
02.
Stavi ga peći u prethodno zagrijan rol (na 180°C) samo da tijesto pobijeli i bude do pola pečeno. Izvadi ga iz pećnice, pospi krušnim mrvicama.
03.
Na mrvice posloži ribane jabuke po kojima pospi po želji šećera (oko 3-4 žlice, ovisno o kiselosti jabuka) i malo cimeta. Pospi sa 10 dag mljevenih oraha.
04.
Miksaj 4 žumanjka sa 4 šalice šećera, uz lagano miksanje polako naizmjence dodaji 4 šalice brašna i čvrst snijeg od 6 bjelanjaka. Ovom smjesom prelij orahe i vrati u pećnicu na još 35 do 40 minuta.
05.
Pečenu pitu pospi šećerom u prahu.