Od 30 dag brašna, 15 dag omekšalog maslaca, 5 dag šećera, 3 žlice kiselog vrhnja i žlice ruma umijesi tijesto i ostavi da malo odstoji na hladnom.
Sastojci
300 g glatkog brašna
150 g maslaca
50 g smeđeg šećera
3 žlice kiselo vrhnje
1 žlica ruma
750 g jabuka
100 g šećer
30 g grožđica
3 žlice krušnih mrvica
0 kom malo cimeta
Priprema
01.
02.
Pola tijesta razvaljaj u veličini lima za pečenje (uobičajen lim srednje veličine) i stavi u namašten i brašnom posut lim. Pospi krušnim mrvicama, pa na njih stavi naribane jabuke izmješane sa šećerom, grožđicama (koje su se 2h namakale u rumu) i cimetom.
03.
Razvaljaj drugi dio tijesta i stavi ga preko jabuka.
04.
Nabodi viljuškom i stavi peći u prethodno zagrijanu pećnicu na temperaturu od 180 stupnjeva oko 45 min.
05.
Vruće pospi šećerom u prahu. Reži hladno.