Vrhnje istucite u šlag. U to umiješajte šećer u prahu, limunovu koricu, vaniliju, jogurte i želatinu (koju ste pripremili po uputama s vrećice).
Sastojci
Priprema
Okrugli kalup za tortu (26 cm) lagano namastite.
Rub kalupa obložite piškotama, koje ste kratko umočili u mlijeko pomiješano s rumom i kojima ste odrezali dio-prekrojite si piškote tako da budu u visini kalupa (odrezani dio piškota ide na donju stranu). Zatim na dno kalupa poslažite ostale piškote, koje ste također umočili u mlijeko s rumom. Na piškote raspodijelite pola kreme. Zatim po kremi poslažite jagode narezane na ploškice. Ponovo po jagodama piškote, pa krema i na kraju opet jagode. Ove jagode koje su na vrhu možete prerezati i popola, ne morate ih rezati na ploškice, kako god vam je vizualno ljepše. U ovom trenutku možete zaliti tortu preljevom za torte, a i ne morate :)
Tortu ostavite na hladnom preko noći pa ujutro uklonite obruč i uživajte.
Ja sam kolicinu jagoda stavila po volji,unutra 2 reda jagoda,za dekoraciju 1,umjesto 4 jogurta sam stavila 3,aromu vanilije nisam koristila,kao ni crveni preljev.