Piškota-torta s jogurtom i jagodama

Piškota-torta s jogurtom i jagodama

Sastojci

0 kom 400 g svježih jagoda
0 kom 1 veliko pakovanje piškota
0 kom 1 crveni preljev za torte (iako nije nužno)
0 kom 4 čvrsta jogurta
0 kom 200 ml slatkog vrhnja za šlag
0 kom 2 vrećice želatine
0 kom 200 g šećera u prahu
0 kom 1 žličica arome vanilije
0 kom pola žličice naribane limunove korice
0 kom mlijeko
0 kom malo ruma

Priprema

01.

Vrhnje istucite u šlag. U to umiješajte šećer u prahu, limunovu koricu, vaniliju, jogurte i želatinu (koju ste pripremili po uputama s vrećice).

02.

Okrugli kalup za tortu (26 cm) lagano namastite.

03.

Rub kalupa obložite piškotama, koje ste kratko umočili u mlijeko pomiješano s rumom i kojima ste odrezali dio-prekrojite si piškote tako da budu u visini kalupa (odrezani dio piškota ide na donju stranu). Zatim na dno kalupa poslažite ostale piškote, koje ste također umočili u mlijeko s rumom. Na piškote raspodijelite pola kreme. Zatim po kremi poslažite jagode narezane na ploškice. Ponovo po jagodama piškote, pa krema i na kraju opet jagode. Ove jagode koje su na vrhu možete prerezati i popola, ne morate ih rezati na ploškice, kako god vam je vizualno ljepše. U ovom trenutku možete zaliti tortu preljevom za torte, a i ne morate :)

04.

Tortu ostavite na hladnom preko noći pa ujutro uklonite obruč i uživajte.

05.

Ja sam kolicinu jagoda stavila po volji,unutra 2 reda jagoda,za dekoraciju 1,umjesto 4 jogurta sam stavila 3,aromu vanilije nisam koristila,kao ni crveni preljev.

žena.hr
17.6.2010.