Piškota torta s jagodama i jogurtom

Piškota torta s jagodama i jogurtom

Sastojci

400 g piškota
250 ml mlijeka
5 žlica ruma
200 ml vrhnje za šlag
2 kom vanilin šećera
150 g šećera u prahu
4 kom čvrstog jogurta
2 vrećice želatine
400 g jagode

Priprema

01.

Rub kalupa obložite piškotama koje ste kratko namočili u mlijeko pomiješano s rumom. *Piškote odrežite tako da budu do visine kalupa, a na dno kalupa posložite ostatak piškota.

02.

Vrhnje istucite u šlag i umješajte vanilin šećer, a zatim dodajte šećer u prahu i jogurt.

03.

Želatinu napravite po uputstvima, te ju postepeno je umiješajte u pripremljenu kremu.

04.

Zatim po kremi posložite red jagoda narezanih na ploške pa po jagodama namočene piškote.

05.

Rasporedite preostalu kremu i na kraju jagode. Tortu ostavite hladiti nekoliko sati ili preko noći.

06.

ja na kraju jagode prelijem preljevom za tortu, ali i ne mora se..

žena.hr
9.6.2013.