Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.Ogulite i operite krumpir,osušite i narežite na komadiće. Kuhajte krumpir 5 minuta u kipućoj slanoj vodi i zatim ocjedite.
Sastojci
0 kom 350 g lisnatog tijesta
0 kom 4 žlice soka od rajčice
0 kom 250 g krumpira
0 kom sol
0 kom 4 sušene rajčice u maslinovom ulju
0 kom 100 g šunke
0 kom papar
0 kom brašno za posipanje radne plohe
0 kom 1 jaje
Priprema
01.
02.
Sušene rajčice obrišite papirnatim ubrusom i narežite na tanke listiće.Šunku narežite na kockice.
03.
U posudu pomiješajte kuhani krumpir,narezane rajčice i šunku.Posolite i popaprite.
04.
Na radnoj površini posutoj brašnom razvaljajte lisnato tijesto u kvadrat sa stranicama do 30 cm i razrežite ga na 4 manja kvadrata. Svaki od njih namažite sokom od rajčice i u sredinu stavite pripremljen nadjev.
05.
Preklopite kvadrate tako da dobijete trokute. Dobro pritisnite rubove kako bi se spojili. Piroške lagano izvadite odozgo da bi para mogla izlaziti kroz rupice.
06.
Pomoću kista premažite piroške razmućenim jajetom i stavite ih u lim obložen papirom za pečenje.Stavite lim u pećnicu i pecite 16-18 minuta.