PIROŠKE

PIROŠKE

Sastojci

0 kom Tijesto
0 kom 1 kgbrašna za dizana tijesta 1 komsvježi kvasac 1 žlica velika ravno soli 5 dcl mlijeka i još dodati po potrebi 1 dclulja
0 kom Fil
0 kom 50 dkg sira svježeg 12,5 dkg margarina otopiti 1žlica ravno soli
0 kom Premaz
0 kom 1 kom kiselo vrhnje od 2 dcl 2 komjaja

Priprema

01.

Zamijesi tijesto, ostavi 20 minuta da se diže, razvaljaj po mogučnosti u pravokutnik i premaži sa pola fila, preklopi i stavi drugu polovicu fila, ponovo preklopi i razvaljaj na 1 cm debljine. Reži po dužini na štapiće, ufrći ih i stavi u tepsiju. Poslaži ih u namazanu tepsiju ili na peki papir i pusti još malo da se dignu. Odozgo ih premaži sa:

02.

odvoji od fila 3 žlice smjese dodaj 1 kiselo vrhnje, 2 cijela jaja i malo soli. Stavi ih peći na 180 C 30-4o minuta.

03.

Dobar tek !

žena.hr
15.3.2013.