oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, izrezati na komade, natrljati
Sastojci
0 kom 1 pripremljeno pile (oko 1 1/4 kg)
0 kom slatkom paprikom, soli;
0 kom 2-3 žlice ulja
0 kom 1 luk 1 češanj češnjaka
0 kom 375 ml (3/8 l) vruće vode
0 kom 70 g pirea od rajčice (iz limenke) 1 žlicu slatke paprike 1 čajnu žlicu crvene paprike 1/2 čajne žlice mažurana
0 kom 3 žlice kiselog vrhnja i 1 žlicu gustina
0 kom Vrijeme pirjanja:
0 kom Prilog:
Priprema
01.
02.
zagrijati i popržiti sa svih strana komade mesa;
03.
očistiti, sitno nasjeckati i popržiti, naliti dio od
04.
pirjati meso povremeno miješajući i nadomještajući isparenu tekućinu, izvaditi gotove komade mesa i ostaviti na toplome, u umak dodati preostalu vodu do 375 ml;
05.
umiješati u umak i prokuhati
06.
umiješati da se umak zgusne, začiniti solju, staviti komade pileta u umak i kratko prokuhati.
07.
oko 45 min.
08.
tijesto ili riža.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb