Pirjano pile u umaku od paprike

Pirjano pile u umaku od paprike

Sastojci

0 kom 1 pripremljeno pile (oko 1 1/4 kg)
0 kom slatkom paprikom, soli;
0 kom 2-3 žlice ulja
0 kom 1 luk 1 češanj češnjaka
0 kom 375 ml (3/8 l) vruće vode
0 kom 70 g pirea od rajčice (iz limenke) 1 žlicu slatke paprike 1 čajnu žlicu crvene paprike 1/2 čajne žlice mažurana
0 kom 3 žlice kiselog vrhnja i 1 žlicu gustina
0 kom Vrijeme pirjanja:
0 kom Prilog:

Priprema

01.

oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, izrezati na komade, natrljati

02.

zagrijati i popržiti sa svih strana komade mesa;

03.

očistiti, sitno nasjeckati i popržiti, naliti dio od

04.

pirjati meso povremeno miješajući i nadomještajući isparenu tekućinu, izvaditi gotove komade mesa i ostaviti na toplome, u umak dodati preostalu vodu do 375 ml;

05.

umiješati u umak i prokuhati

06.

umiješati da se umak zgusne, začiniti solju, staviti komade pileta u umak i kratko prokuhati.

07.

oko 45 min.

08.

tijesto ili riža.

žena.hr
20.12.2017.