Pirjano juneće meso

Pirjano juneće meso

Sastojci

0 kom 800 g junećeg mesa
0 kom 4 žlice maslinovog ulja
0 kom Vrijeme pirjanja:
0 kom 500 g luka
0 kom 2 žlice maslaca
0 kom 3 žlice nasjeckanog peršina.
0 kom 2 češnja češnjaka
0 kom 1 žličicom origana
0 kom paprom;
0 kom 4-6 rajčica
0 kom 1 lovorovim listom
0 kom 125 ml (1/8 I) bijelog vina 125 ml (1/8 l) instant juhe
0 kom Struja:
0 kom Plin:

Priprema

01.

isprati u hladnoj tekućoj vodi, posušiti, izrezati na kocke,

02.

ugrijati, meso popržiti sa svih strana,

03.

očistiti, izrezati na kolutiće,

04.

rastopiti, kolutiće popržiti dok ne požute, dodati pirjanom mesu i posuti sa

05.

očistiti, sitno nasjeckati, izmiješati sa solju i

06.

dodati mesu i peći oko 2 minute, začiniti

07.

staviti nakratko u kipuću vodu ( ne kuhati), zatim u hladnu, oguliti, očistiti, prepoloviti, izrezati na kockice i dodati mesu sa

08.

doliti

09.

zatvorenu posudu staviti u zagrijanu pećnicu.

10.

-225

11.

-5

12.

oko 1 h

žena.hr
3.9.2013.