Pirjani krastavci u curryju i vrhnju

Pirjani krastavci u curryju i vrhnju

Sastojci

0 kom 2-3 krastavca (oko 800 g)
0 kom 1 glavicu luka
0 kom 2 žlice maslaca ili margarina
0 kom 2 žlice limunova soka 1 čajnu žlicu šećera 1/2 čajne žlice nastrugane limunove kore
0 kom bijelim paprom
0 kom 8 žlica slatkog vrhnja
0 kom praškom od curryja, limunovim sokom
0 kom bijelim vinom;
0 kom limunovom korom i limunovim matičnjakom.

Priprema

01.

oguliti,uzdužno prepoloviti, žlicom izdubiti sjemenke, izrezati na rezance širine oko 1 cm;

02.

očistiti, sitno narezati;

03.

otopiti, luk pržiti dok ne porumeni, dodati krastavce

04.

dodati krastavcima, posoliti i popapriti

05.

povrće pirjati pokriveno oko 7 min, umiješati

06.

krastavce ugrijati i začiniti

07.

ili

08.

ukrasiti

žena.hr
14.7.2013.