oguliti,uzdužno prepoloviti, žlicom izdubiti sjemenke, izrezati na rezance širine oko 1 cm;
Sastojci
0 kom 2-3 krastavca (oko 800 g)
0 kom 1 glavicu luka
0 kom 2 žlice maslaca ili margarina
0 kom 2 žlice limunova soka 1 čajnu žlicu šećera 1/2 čajne žlice nastrugane limunove kore
0 kom bijelim paprom
0 kom 8 žlica slatkog vrhnja
0 kom praškom od curryja, limunovim sokom
0 kom bijelim vinom;
0 kom limunovom korom i limunovim matičnjakom.
Priprema
01.
02.
očistiti, sitno narezati;
03.
otopiti, luk pržiti dok ne porumeni, dodati krastavce
04.
dodati krastavcima, posoliti i popapriti
05.
povrće pirjati pokriveno oko 7 min, umiješati
06.
krastavce ugrijati i začiniti
07.
ili
08.
ukrasiti
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb