odstraniti krupne vanjske listove i stručak, kupus oprati, sitno narezati ili nastrugati;
Sastojci
0 kom 1 kg crvenog kupusa
0 kom 1 veliku glavicu luka
0 kom 3 kisele jabuke
0 kom 60 g svinjske ili gušje masti
0 kom 1 lovorov list, nekoliko klinčića, sol, papar, šećer, 2 žlice octa, 125 ml (1/8 l) vode
0 kom 1 žlicu pšeničnog brašna
0 kom 2 žlice hladne vode;
0 kom Vrijeme pirjanja:
0 kom Druga mogućnost:
Priprema
01.
02.
očistiti i sitno narezati;
03.
oguliti, izrezati na kriške, odstraniti sjemenke, sitno izrezati;
04.
zagrijati i na njoj popržiti luk, dodati kupus, jabuke;
05.
dodati
06.
i sve zajedno pirjati
07.
umiješati sa
08.
dobivenom smjesom zgusnuti kupus; dodati po ukusu sol, papar i ocat.
09.
oko 30 min
10.
umjesto vode dodati bijelo ili crno vino, eventualno 1 žlicu želea od brusnica.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb