Pirjani kiseli kupus

Pirjani kiseli kupus

Sastojci

0 kom 1 kg crvenog kupusa
0 kom 1 veliku glavicu luka
0 kom 3 kisele jabuke
0 kom 60 g svinjske ili gušje masti
0 kom 1 lovorov list, nekoliko klinčića, sol, papar, šećer, 2 žlice octa, 125 ml (1/8 l) vode
0 kom 1 žlicu pšeničnog brašna
0 kom 2 žlice hladne vode;
0 kom Vrijeme pirjanja:
0 kom Druga mogućnost:

Priprema

01.

odstraniti krupne vanjske listove i stručak, kupus oprati, sitno narezati ili nastrugati;

02.

očistiti i sitno narezati;

03.

oguliti, izrezati na kriške, odstraniti sjemenke, sitno izrezati;

04.

zagrijati i na njoj popržiti luk, dodati kupus, jabuke;

05.

dodati

06.

i sve zajedno pirjati

07.

umiješati sa

08.

dobivenom smjesom zgusnuti kupus; dodati po ukusu sol, papar i ocat.

09.

oko 30 min

10.

umjesto vode dodati bijelo ili crno vino, eventualno 1 žlicu želea od brusnica.

žena.hr
11.1.2015.