Pirjani butići od kunića

Pirjani butići od kunića

Sastojci

0 kom 1 lovorov list 2 češnja češnjaka (zgnječena) 1/4 žličice majčine dušice 1/4 žličice mažurana sol, crni papar 1 klinčić sok od 1 naranče 500 ml (1/2 l) crnog vina
0 kom 1 malu glavicu luka
0 kom 1-2 žlice likera od naranče
0 kom Vrijeme pirjanja:
0 kom Prilog:
0 kom 1 vezicu povrća za juhu
0 kom 4 butića od kunića (svaki oko 200 g)
0 kom sol i mažuran
0 kom 100 g slanine
0 kom 1 veliku glavicu luka
0 kom 1 vezicu povrća za juhu
0 kom 1 žličicom pšeničnog brašna
0 kom 1 žličicu umaka od rajčica

Priprema

01.

Za marinadu

02.

izmiješati;

03.

dobro promiješati i malo prokuhati, potom dodati

04.

i sve preliti preko mesa.

05.

oko 1 h

06.

kroketi od krumpira.

07.

očistiti, sitno narezati;

08.

očistiti, oprati, sitno izrezati i zajedno s lukom dodati u marinadu;

09.

oprati pod hladnom tekućom vodom, oguliti kožicu, odstraniti masnoću i staviti u marinadu na 6-8 h (meso povremeno okretati), potom ocijediti;

10.

utrljati u meso;

11.

izrezati na male kockice, zagrijati i na njoj sa svih strana popržiti meso;

12.

očistiti;

13.

očistiti, oprati, na ploške izrezati luk i povrće, dodati mesu, posuti sa

14.

marinadu procijediti, dio marinade dodati mesu i pirjati; meso povremeno okretati, a tekućinu koja ispari nadopuniti povremeno marinadom; kad meso omekša, izvaditi ga i složiti na zagrijani pladanj, te odložiti na toplo; umak procijediti, dodati

žena.hr
28.9.2013.