oprati u hladnoj tekućoj vodi, posušiti, natrljati
Sastojci
0 kom 750 g junećeg mesa (od buta)
0 kom solju i paprom;
0 kom 125-250 ml (1/8-1/4 l) slatkog vrhnja
0 kom solju, paprom i slatkom paprikom
0 kom Vrijeme pirjanja:
0 kom 4 žlice ulja
0 kom 1 vezicu povrća za juhu
0 kom 1 žličicu slatke paprike;
0 kom 125-250 ml instant juhe
0 kom 375 ml (3/8 l) svijetlog piva
0 kom 2 mrkve
0 kom 500 g celera
0 kom 250 g malog luka
Priprema
01.
02.
ugrijati, meso popržiti,
03.
umak se može preliti preko mesa i povrća, a može se poslužiti zasebno.
04.
oko 2 h.
05.
oprati, očistiti, dodati mesu i popržiti, dodati
06.
jedan dio od
07.
umiješati, a ostatak ostaviti za nadoknađivanje isparene tekućine, meso pirjati; povremeno okrenuti i zalijevati mješavinom juhe i piva;
08.
očistiti, oprati, izrezati na kockice,
09.
očistiti, oprati, izrezati na komade,
10.
oguliti; povrće 45 min prije završetka pirjanja dodati mesu i zajedno pirjati, gotovo meso izrezati na ploške, složiti s povrćem na zagrijan pladanj i ostaviti na toplome, umak od pečenja izmiješati sa
11.
zakuhati i pustiti da se tekućina malo ukuha, začiniti po ukusu
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb