Pirjana junetina s celerom

Pirjana junetina s celerom

Sastojci

0 kom 750 g junećeg mesa (od buta)
0 kom solju i paprom;
0 kom 125-250 ml (1/8-1/4 l) slatkog vrhnja
0 kom solju, paprom i slatkom paprikom
0 kom Vrijeme pirjanja:
0 kom 4 žlice ulja
0 kom 1 vezicu povrća za juhu
0 kom 1 žličicu slatke paprike;
0 kom 125-250 ml instant juhe
0 kom 375 ml (3/8 l) svijetlog piva
0 kom 2 mrkve
0 kom 500 g celera
0 kom 250 g malog luka

Priprema

01.

oprati u hladnoj tekućoj vodi, posušiti, natrljati

02.

ugrijati, meso popržiti,

03.

umak se može preliti preko mesa i povrća, a može se poslužiti zasebno.

04.

oko 2 h.

05.

oprati, očistiti, dodati mesu i popržiti, dodati

06.

jedan dio od

07.

umiješati, a ostatak ostaviti za nadoknađivanje isparene tekućine, meso pirjati; povremeno okrenuti i zalijevati mješavinom juhe i piva;

08.

očistiti, oprati, izrezati na kockice,

09.

očistiti, oprati, izrezati na komade,

10.

oguliti; povrće 45 min prije završetka pirjanja dodati mesu i zajedno pirjati, gotovo meso izrezati na ploške, složiti s povrćem na zagrijan pladanj i ostaviti na toplome, umak od pečenja izmiješati sa

11.

zakuhati i pustiti da se tekućina malo ukuha, začiniti po ukusu

žena.hr
10.1.2016.