oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, narezati na kockice;
Sastojci
0 kom 800 g nemasne janjetine (od plećke)
0 kom 4 žlice maslinova ulja
0 kom soli
0 kom nastrugani sir
0 kom Vrijeme pirjanja:
0 kom Struja:
0 kom Plin:
0 kom Vrijeme pečenja:
0 kom 2 glavice luka
0 kom 4-6 rajčica
0 kom 2 češnja češnjaka
0 kom 1 čajnom žlicom soli
0 kom papar i grubo usitnjeni peršin;
0 kom 250 ml (1/4 l) mesne juhe
0 kom 4-6 malih tikvica
0 kom 2 žlice maslinova ulja
Priprema
01.
02.
zagrijati u vatrostalnoj posudi i propeći na porcije razdijeljeno meso sa svih strana;
03.
sve zajedno staviti u zagrijanu pećnicu i pustiti da se zapeče.
04.
oko 1 h
05.
-250
06.
-6
07.
-10 min.
08.
očistiti, grubo narezati, dodati mesu i pustiti da se staklasto propirja;
09.
nakratko potopiti u ključalu vodu (ne kuhati), ohladiti u hladnoj vodi, oguliti i odrezati zeleni dio, malo usitniti, dodati smjesi mesa i luka;
10.
očistiti, sitno nasjeckati, zajedno s
11.
zgnječiti i dodati mesu; dodati
12.
odliti; pustiti da se meso pirja;
13.
oprati, posušiti, narezati na ploške;
14.
zagrijati i na njemu kratko prepržiti tikvice, dodati malo
15.
i preko svega posuti
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb