Pirjana janjetina s tikvicama

Pirjana janjetina s tikvicama

Sastojci

0 kom 800 g nemasne janjetine (od plećke)
0 kom 4 žlice maslinova ulja
0 kom soli
0 kom nastrugani sir
0 kom Vrijeme pirjanja:
0 kom Struja:
0 kom Plin:
0 kom Vrijeme pečenja:
0 kom 2 glavice luka
0 kom 4-6 rajčica
0 kom 2 češnja češnjaka
0 kom 1 čajnom žlicom soli
0 kom papar i grubo usitnjeni peršin;
0 kom 250 ml (1/4 l) mesne juhe
0 kom 4-6 malih tikvica
0 kom 2 žlice maslinova ulja

Priprema

01.

oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, narezati na kockice;

02.

zagrijati u vatrostalnoj posudi i propeći na porcije razdijeljeno meso sa svih strana;

03.

sve zajedno staviti u zagrijanu pećnicu i pustiti da se zapeče.

04.

oko 1 h

05.

-250

06.

-6

07.

-10 min.

08.

očistiti, grubo narezati, dodati mesu i pustiti da se staklasto propirja;

09.

nakratko potopiti u ključalu vodu (ne kuhati), ohladiti u hladnoj vodi, oguliti i odrezati zeleni dio, malo usitniti, dodati smjesi mesa i luka;

10.

očistiti, sitno nasjeckati, zajedno s

11.

zgnječiti i dodati mesu; dodati

12.

odliti; pustiti da se meso pirja;

13.

oprati, posušiti, narezati na ploške;

14.

zagrijati i na njemu kratko prepržiti tikvice, dodati malo

15.

i preko svega posuti

žena.hr
15.6.2015.