oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, utrljati
Sastojci
0 kom Oko 750 g guščjih prsa (s kostima)
0 kom sol
0 kom 2-3 vezice povrća za juhu
0 kom 1 glavicu luka
0 kom 40-50 g guščje masti
0 kom 100 g paprika-slanine u ploškama.
0 kom 250 ml (1/4 l) bijelog vina
0 kom Vrijeme pirjanja:
Priprema
01.
02.
očistiti, oprati, izrezati na komadiće;
03.
očistiti, izrezati na kockice
04.
zagrijati, dodati sitno izrezano povrće za juhu i luk, malo popržiti, dodati guščja prsa obložena sa
05.
Doliti malo od
06.
poklopiti posudu i pirjati nadomještajući tekućinu koja je isparila gotova guščja prsa očistiti od kosti, izrezati na ploške i staviti na zagrijani pladanj; umak od pečenja procijediti i preliti preko guščjih prsa.
07.
1/2 - 1 3/4 h
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb