Sastojci: Piramida torta
Sastojci
Priprema
Sastojci: Piramida torta
Lisnato tijesto razvaljamo, narežemo deset trakica promjera 2-3 cm, te na svaku složimo red ocijeđenih višanja. Trakice zamotamo što čvršće kako višnje ne bi ispale i pečemo 15 do 20 minuta na 180 stupnjeva. Pustimo da se ohlade. Za kremu puding od vanilije skuhamo s mlijekom i šećerom. Kada se smjesa ohladi dodamo margarin. Pečene trakice slažemo u oblik piramide. Prvo složimo četiri trakice koje premažemo kremom, zatim tri, dvije i na kraju jednu na vrh. Složenu piramidu premažemo preostalom kremom, te ukrasimo tučenim vrhnjem za šlag.
Lisnato tijesto razvaljamo, narežemo deset trakica promjera 2-3 cm, te na svaku složimo red ocijeđenih višanja. Trakice zamotamo što čvršće kako višnje ne bi ispale i pečemo 15 do 20 minuta na 180 stupnjeva. Pustimo da se ohlade. Za kremu puding od vanilije skuhamo s mlijekom i šećerom. Kada se smjesa ohladi dodamo margarin. Pečene trakice slažemo u oblik piramide. Prvo složimo četiri trakice koje premažemo kremom, zatim tri, dvije i na kraju jednu na vrh. Složenu piramidu premažemo preostalom kremom, te ukrasimo tučenim vrhnjem za šlag.
lisnato tijesto
dag kompota od višanja
Krema:
dag pudinga od vanilije
dag šećera
dl mlijeka
dag margarina
dl vrhnja za šlag