) Rajčicu pofuriti i oguliti, narezati na kockice i kuhati u vinskom octu 45 minuta. Papriku ispeči, oguliti i narezati na rezance. Češnjak sitno nasjeckati, peršin sitno nasjeckati. Sve to, šećer, sol i ulje dodati u paradajz i zajedno kuhati 20 minuta
Sastojci
0 kom 2 kg rajčice
0 kom 4 kg paprike ( crvene paprike )
0 kom 4 dcl vinskog octa
0 kom 2 žlice soli
0 kom 1 žlica šećera
0 kom 3-4 ljuta feferona
0 kom 2,5 dcl ulja
0 kom glavica češnjaka
0 kom šaka nasjeckanog peršina ( po želji )
Priprema
01.
02.
) Pred sam kraj dodati nasjeckane feferone i kuhati još 10 minuta.
03.
) Kada je gotovo sipajte u staklenke, ostavite da se ohladi, kada se ohladi zatvorite.