Piletina u umaku sa smokavama

Piletina u umaku sa smokavama

Sastojci

0 kom 500 g pilećih prsa, narezanih na manje komade
0 kom timijan
0 kom sol
0 kom papar
0 kom ulje
0 kom 2 sitno nasjeckana luka
0 kom 100 ml kokošjeg temeljca
0 kom 50 ml vinskog octa
0 kom 2 žlice sojinog umaka
0 kom 75 g sušenih smokvi, narezanih na manje komadiće

Priprema

01.

Začinite piletinu timijanom, solju i paprom. U tavi zagrijte ulje te pecite piletinu dok ne dobije zlatnu boju. Maknite piletinu iz tave te držite na toplom.

02.

U tavu po potrebi dodajte malo ulja te kratko pržite luk. Dodajte temeljac, ocat, sojin umak i smokve. Pirjajte oko 3 minute. Dodajte malo timijana i soli.

03.

Poslužite piletinu sa umakom.

žena.hr
21.7.2008.