Piletina u umaku s gljivama

Piletina u umaku s gljivama

Sastojci

0 kom 500 g pilećeg fileta (4-5 tanjih komada)
0 kom 1 pakiranje Alpro vrhnja od riže
0 kom 0,5 dcl bijelog vina
0 kom 250 g šampinjona
0 kom začini po želji (vegeta,sol, papar, muškatni oraščić)
0 kom senf (1 žličica) po želji

Priprema

01.

Pileće filete začinimo po želji (ja stavim samo vegetu)

02.

Na malo ulja popržimo piletinu s obje strane i stavimo je sa strane na toplo

03.

Na ulje, na kojem se pržila piletina, dodamo šampinjione (mogu biti svježi ili iz kantice) i kratko popržimo, te začinimo (ne previše, jer je već piletina začinjena)

04.

Šampinjone podlijemo s malo bijelog vina i kada ishlapi, dodamo Alrpo rižino vrhnje, po želji malo muškatnog oraščića

05.

Ukoliko želimo da umak bude malo pikantniji, dodamo žličicu senfa

06.

Malo promiješamo i čekamo da se sve sjedini, te u umak dodamo ispečene komade piletine i sve zajedno još kratko krčkamo

žena.hr
2.11.2015.