Piletina u umaku od povrća

Piletina u umaku od povrća

Sastojci

0 kom 2 žlice brašna
0 kom 500 g pilećih prsa, narezanih na manje komade
0 kom origano
0 kom kuhana riža
0 kom ulje
0 kom 2 sitno nasjeckana luka
0 kom 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
0 kom 1 limenka pelata sa sokom, malo usitnjenih
0 kom 1 limenka konzerviranih srca artičoka, ocijeđenih i prepolovljenih
0 kom 70 ml kokošjeg temeljca
0 kom papar
0 kom 8-10 maslina, narezanih na ploške

Priprema

01.

Uvaljajte piletinu u brašno.

02.

U većoj tavi zagrijte ulje te nekoliko minuta pržite luk i češnjak. Dodajte piletinu te je pržite nekoliko minuta dok ne dobije smeđu boju. Dodajte pelate, artičoke, temeljac i papar te promiješajte.

03.

Nakon što sve zavrije, smanjite vatru, prekrijte tavu te pirjajte 10 minuta. Izvadite piletinu iz tave.

04.

Po potrebi pirjajte povrće još nekoliko minuta dok se umak malo ne zgusne. Dodajte masline i origano te promiješajte.

05.

Poslužite piletinu sa rižom te prelijte umakom.

žena.hr
20.5.2008.