Kikirikije usitnite na manje komadiće, to ćete najlakše napraviti tako da ih zamotate u kuhinjsku krpu te zavežete čvor, a onda lupite nekoliko puta po njima batom za meso ili bilokojim malo težim predmetom.. :)
Sastojci
Priprema
Usitnjeni kikiriki popržite na ulju dok ne potamni, a zatim ga sklonite s ulja u neku posudicu (i u šalicu će stati)
Piletinu narežite na male kockice i pržite, na laganoj vatri, na ulju na kojem ste pržili kikiriki (naravno trebat ćete dodati još malo ulja) dok ne bude potpuno pečena, a zatim joj dodajte prethodno uklonjeni kikiriki te pomješajte. Posolite, popaprite te još kratko miješajte na laganoj vatri, a zatim zalijte s vrhnjem za kuhanje. kuhajte na laganoj vatri još 7, 8 min mješajući. Ako se čini da je umak previše gust, dodajite postepeno male količine mlake vode.
Dodajte dvije pune žlice kikiriki maslaca, mješajte dok se kikiriki maslac ne rastopi. Kada se umak počne zgušnjavati (naravno, ako je pregust, dodajete i još malo vode) dodajte prstohvat peršina i pola male žličice vegete..
Dobro promješajte i sklonite s vatre.
Poslužite s kuhanom rižom a u nju umješajte kukuruz šećerac.