Piletina sa shiitake gljivama

Piletina sa shiitake gljivama

Sastojci

0 kom 4 kom. pilećih prsa
0 kom ulje
0 kom sol
0 kom papar
0 kom 200 g shiitake gljiva, narezanih na manje komadiće
0 kom 100 ml Marsala vina (kao zamjena može poslužiti šeri)
0 kom 2 mlada luka, sitno nasjeckana
0 kom 2 žlice maslaca

Priprema

01.

U tavi zagrijte ulje.

02.

Piletinu posolite i popaprite. Ispržite je u tavi, a zatim je izvadite i držite na toplom.

03.

U tavu dodajte još malo ulja i gljive te ih pržite 2 minute. Dodajte vino i mladi luk. Držite 30 sekundi na jakoj vatri.

04.

Smanjite vatru, dodajte maslac i otopite ga uz miješanje.

05.

U tavu vratite piletinu i pomiješajte.

žena.hr
10.3.2010.