Posolite komade krastavca te ih stavite među papirnate ručnike. Ostavite da stoje 5 minuta.
Sastojci
0 kom Krastavci
0 kom 1 krastavac, oguljen, razrezan na pola po dužini i narezan na ploške
0 kom 4 pileća karabatka
0 kom 50 ml sojinog umaka
0 kom 2 žlice sezamovog ulja
0 kom đumbir
0 kom 1 žlica meda
0 kom papar
0 kom 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
0 kom ulje
0 kom 2 mlada luka, sitno narezana
0 kom sol
0 kom 1 sitno nasjeckani manji luk
0 kom malo nasjeckane svježe metvice
0 kom 1 žlica rižinog octa
0 kom 1 žlica meda
0 kom 1 žličica sezamovog ulja
0 kom malo mljevene crvene paprike
0 kom Piletina
Priprema
01.
02.
Pomiješajte krastavce sa preostalim sastojcima (do crvene paprike) te prebacite u veću posudu, prekrijte i stavite na stranu.
03.
U posudi pomiješajte sojin umak, sezamovo ulje, đumbir, med i češnjak te dodajte piletinu. Poklopite posudu te stavite u hladnjak na 30 minuta.
04.
U tavi zagrijte malo ulja. Ispecite piletinu te poslužite sa krastavcima i nasjeckanim mladim lukom.