Piletina sa karameliziranim lukom

Piletina sa karameliziranim lukom

Sastojci

0 kom 4 odreska od pilećih prsa
0 kom sol
0 kom papar
0 kom maslinovo ulje
0 kom 1 manji luk, sitno nasjeckan
0 kom pola šalice pekmeza od malina
0 kom 1 žlica vinskog octa
0 kom 1 žlica sojinog umaka
0 kom malo sitno nasjeckanog đumbira
0 kom ružmarin

Priprema

01.

Začinte piletinu solju i paprom.

02.

U tavi zagrijte ulje. Dodajte luk i pržite 2 minute. U tavu dodajte piletinu i ispecite je. Izvadite piletinu i luk iz tave.

03.

U tavu dodajte pekmez i ostale sastojke. Miješajte 2 minute.

04.

U tavu vratite piletinu i luk te držite na vatri još 3-4 minute uz povremeno miješanje.

žena.hr
21.2.2010.