Posolite i poparite meso te uvaljajte u brašnu. Ispecite u tavi na maslacu dok ne poprimi zlatnu boju. Stavite na stranu i držite na toplom.
Sastojci
0 kom 4 kom. pilećih prsa
0 kom 2 žlice brašna
0 kom maslac
0 kom 1 luk, sitno nasjeckan
0 kom 1 manja kruška, sitno nasjeckana
0 kom 150 g bukovača, sitno nasjeckanih
0 kom 2 žlice bourbona ili whiskeya
0 kom 150 ml bijelog vina
0 kom 200 ml kokošjeg temeljca
0 kom sol i papar
Priprema
01.
02.
U tavi 2 minute pržite luk sa kruškom. Dodajte gljive te pržite još 2-3 minute.
03.
Dodajte bourbon, vino i temeljac. Pojačajte vatru tako da sve zavrije dok se umak ne zgusne, otprilike 5 minuta.
04.
U umak vratite piletinu, smanjite vatru te pirjajte još 4-5 minuta.