Zagrijte ulje u prethodno zagrijanom vvoku ili velikoj tavi za prženje. Dodajte češnjak i mladi luk te pržite minutu na srednjoj vatri. 2. U zdjeli pomiješajte kukuruzno brašno i rižino vino, potom smjesu dodajte u tavu. Kratko popržite i dodajte piletinu, smjesu začina u prahu, dumbir i pileći temeljac te kuhajte još 4 minute. Dodajte klipiće kukuruza i kuhajte minute, potom umiješajte grahove klice i kuhajte još jednu minutu. 3. Sklonite s vatre, ukrasite nasjeckanim mladim lukom i poslužite sa svježe kuhanom rižom.
Sastojci
0 kom 2 žlice sezamovog ulja 1 češanj češnjaka, nasjeckan 3 stabljike mladog luka, očišćene i narezane 1 žlica kukuruznog brašna 2 žlice rižinog vina 4 komada pilećih prsa bez kože, narezanih na trake 1 žlica kineske mješavin
Priprema
01.
02.
Izvor: Piletina za svaki dan Nakladnik: Znanje d.o.o., Zagreb
IzdavačPiletina za svaki dan
NakladnikZnanje d.o.o., Zagreb