1. Pileća prsa isperite pod hladnom vodom i stavite sa strane na kuhinjski ručnik da se osuše. Malo ih posolite. Patlidžan narežite na šnite debljine 0,5 cm i prokuhajte u malo slane vode 2 minute. Izvadite ih iz vode i također stavite na kuhinjski ručnik da se malo posuše. 2. U većoj (dubljoj) tavi na malo ulja popržite patlidžane s obje strane po 2-3 minute, odnosno dok ne dobiju boju. Zatim iz izvadite na tanjur. U istoj tavi prepržite i pileća prsa (ako je potrebno dodajte još malo ulja), također 2-3 minute sa svake strane, dok ne dobiju lijepu boju. Izvadite ih na tanjur. 4. U tavu na vruće ulje dodajte luk nasjeckan na sitne kokice, posolite ga, malo popaprite i kratko popržite. Na luk dodajte rajčice i žličicu origana te povremeno miješajte otprilike 5 minuta. Kad bude gotovo, umak od rajčice premjestite u vatrostalnu posudu. Uključite pećnicu na 180 stupnjeva. 6. U jednoj posudici pomiješajte krušne mrvice i parmezan, a u drugoj izmiješajte jaje i mlijeko. Svaki komad piletine prvo umočite u jaje s mlijekom, a potom u mrvice s parmezanom te položite u vatrostalnu posudu u kojoj je umak od rajčice. 7. Na svaki komad piletine stavite prvo 1-2 kriške mozzarelle i preko nje 1-2 kriške patlidžana. Preko svega posipajte ostatak mrvica s parmezanom i pecite otprilike 30 minuta na 180 stupnjeva.
Sastojci
0 kom 2-3 komada pilećih prsa 1 patlidžan 1 glavica luka 1 konzerva rajčica 1 jaje malo mlijeka 1 šalica krušnih mrvica 3-4 žlice ribanog parmezana 1 mozzarella 1 žličica origana sol, papar
Priprema
01.