Piletina s limunovim sokom i češnjakom

Piletina s limunovim sokom i češnjakom

Sastojci

0 kom 2 zamrznuta pileta (svaki 800-1000 g)
0 kom 8 češnja češnjaka
0 kom sokom jednog limuna 1 žličicom soli 4 žlice ulja
0 kom 3 kiselkaste jabuke
0 kom 1 limun
0 kom 1 vezicu peršina
0 kom 100 ml kiselog vrhnja
0 kom 1 žličicom usitnjenog ružmarina, soli
0 kom Vrijeme roštiljanja:
0 kom Prilog:

Priprema

01.

otopiti na sobnoj temperaturi, izvaditi iznutrice i vrat, isprati pod hladnom tekućom vodom,

02.

protisnuti i izmiješati sa

03.

piletinu namazati s vanjske i unutrašnje strane dobivenom smjesom zamotati u aluminijsku foliju i pustiti da odstoji oko 30 min,

04.

oprati, oguliti, očistiti i izrezati na četiri dijela;

05.

oprati, oguliti,

06.

oprati, osušiti piletinu napuniti jabukama, limunom i peršinom, pričvrstiti koncem, staviti na ražanj i u prethodno zagrijanoj pećnici okretati 30-35 min;

07.

izmješati sa

08.

piletinu premazati i okretati daljnjih 5 min dok ne porumeni; skinuti s ražnja, prepoloviti, izvaditi nadjev i složiti na zagrijan pladanj.

09.

-40 min

10.

francuski kruh ili pommes frites, miješana salata.

žena.hr
3.1.2016.