otopiti na sobnoj temperaturi, izvaditi iznutrice i vrat, isprati pod hladnom tekućom vodom,
Sastojci
0 kom 2 zamrznuta pileta (svaki 800-1000 g)
0 kom 8 češnja češnjaka
0 kom sokom jednog limuna 1 žličicom soli 4 žlice ulja
0 kom 3 kiselkaste jabuke
0 kom 1 limun
0 kom 1 vezicu peršina
0 kom 100 ml kiselog vrhnja
0 kom 1 žličicom usitnjenog ružmarina, soli
0 kom Vrijeme roštiljanja:
0 kom Prilog:
Priprema
01.
02.
protisnuti i izmiješati sa
03.
piletinu namazati s vanjske i unutrašnje strane dobivenom smjesom zamotati u aluminijsku foliju i pustiti da odstoji oko 30 min,
04.
oprati, oguliti, očistiti i izrezati na četiri dijela;
05.
oprati, oguliti,
06.
oprati, osušiti piletinu napuniti jabukama, limunom i peršinom, pričvrstiti koncem, staviti na ražanj i u prethodno zagrijanoj pećnici okretati 30-35 min;
07.
izmješati sa
08.
piletinu premazati i okretati daljnjih 5 min dok ne porumeni; skinuti s ražnja, prepoloviti, izvaditi nadjev i složiti na zagrijan pladanj.
09.
-40 min
10.
francuski kruh ili pommes frites, miješana salata.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb