Piletini skini kožicu kako umak ne bi bio premastan. Na maslinovom ulju prodinstaj sitno kosano povrće - crveni, bijeli luk, poriluk, mrkvu i papriku pa na to stavi meso da se dinsta. Poklopi i pusti da se dinsta u vlastitom soku, a kada sok ispari zalij s malo vode i dinstaj dok meso ne omekša.
Sastojci
Priprema
Tada dodaj vegetu, posoli, popapri, pospi žlicom oštrog brašna i promiješaj pa odmah zalij s malo hladne vode ili pilećeg temeljca.
Pusti da krčka na niskoj temperaturi, pa dodaj kiselo vrhnje i uz miješanje kuhaj još nekoliko minuta.Pospi sitno kosanim peršinovim lišćem (može i suho), poklopi i ostavi.
Za njoke skuhaj krumpir u kori, pa ga oguli, posoli i protisni. Neka se ohladi tako da bude mlačan pa mu polako dodaj oštro brašno i rukama mijesi tijesto. Tijesto je dobro kada je oblikovano u kuglu tako da je pokupljeno brašno s rubova posude. Ne smije biti pretvrdo, ali mora biti kompaktno da se može lijepo oblikovati.
Oblikuj valjke debljine prsta, pa reži njoke.
Skuhaj ih u kipućoj slanoj vodi u koju dodaj malo ulja. Njoki su kuhani kada isplivaju na površinu. Vadi ih rupičastom žlicom ili cjedilom te stavljaj u vatrostalnu posudu koju po želji premaži maslacem.