Piletina Kung Pao

Piletina Kung Pao

Sastojci

0 kom Marinada
0 kom 1 žlica rižinog vina (sake)
0 kom 3 žlice rižinog octa
0 kom 2 žlice šećera
0 kom 2 žlice hoisin umaka
0 kom 2 žlice ulja od kikirikija ili običnog biljnog ulja
0 kom 4 sušena crvena chillija
0 kom malo đumbira
0 kom 1 usitnjeni režanj češnjaka
0 kom 1 mladi luk, narezan na manje komadiće
0 kom 50 g kikirikija
0 kom 2 žlice kokošjeg temeljca
0 kom 1 žlica ulja od kikirikija (ili običnog biljnog ulja s nekoliko kapi sezamovog ulja)
0 kom 1 žlica kukuruznog brašna
0 kom 1 žlica sojinog umaka
0 kom pola žličice soli
0 kom 1 žlica kukuruznog brašna
0 kom 250 g pilećih prsa
0 kom Umak
0 kom 3 žlice sojinog umaka
0 kom 2 žlice rižinog vina (sake)

Priprema

01.

Pomiješajte sastojke za marinadu. U marinadu stavite pileće meso te posudu stavite u hladnjak na 20-30 minuta.

02.

U maloj posudi pomiješajte sastojke za umak.

03.

U wok tavi na vrućem ulju kratko prepržite chilli, đumbir, češnjak i luk. Dodajte piletinu i pecite je dok ne poprimi zlatnu boju.

04.

Dodajte umak dok ne zavrije. Nakon toga dodajte kikiriki te temeljac i kukuruzno brašno koje ste prethodno pomiješali. Držite na vatri još nekoliko minuta uz stalno miješanje.

05.

Ovako pripremljenu piletinu poslužite sa rižom.

žena.hr
1.9.2009.