Piletina i šparoge u umaku sa bijelim vinom

Piletina i šparoge u umaku sa bijelim vinom

Sastojci

0 kom 4 kom. pilećih prsa
0 kom sol
0 kom 1 žlica limunovog soka
0 kom papar
0 kom 2 žlice maslaca
0 kom brašno
0 kom 100 ml bijelog vina
0 kom 100 ml kokošjeg temeljca
0 kom 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
0 kom 500 g šparoga
0 kom peršin

Priprema

01.

Prema potrebi istucite pileće meso da bude tanje. Začinite ga solju i paprom.

02.

U tavi otopite maslac. Piletinu uvaljajte u brašno te stavite u tavu. Pržite 3-4 minute sa svake strane. Izvadite je iz tave te držite na toplom.

03.

U tavu dodajte vino, temeljac i češnjak te držite na vatri 2 minute.

04.

Dodajte šparoge, prekrijte i kuhajte 3-4 minute. Maknite sa vatre te dodajte peršin i limunov sok.

05.

Poslužite šparoge i umak sa piletinom.

žena.hr
30.9.2008.