Pripremite umak: u tavi otopite maslac, dodajte vrhnje i pirjajte 4-5 minuta. Dodajte češnjak, sir i peršin te kratko promiješajte.
Sastojci
0 kom 2 žlice maslinovog ulja
0 kom 250 g gljiva, narezanih na ploške
0 kom 400 g tjestenine po želji
0 kom Alfredo umak:
0 kom 1/4 šalice maslaca
0 kom 200 ml vrhnja
0 kom 1 režanj češnjaka, sitno nasjeckanog
0 kom 50 g naribanog parmezana
0 kom malo peršina
0 kom 2 luka, sitno nasjeckana
0 kom 1 režanj češnjaka, sitno nasjeckanog
0 kom mažuran
0 kom timijan
0 kom papar
0 kom 500 g kuhane piletine, narezane na male komadiće
0 kom 50 ml bijelog vina
0 kom 250 g smrznutih vrhova šparoga
Priprema
01.
02.
U tavi zagrijte ulje. Dodajte gljive, luk, češnjak, mažuran, timijan i papar te držite na vatri 5 minuta uz često miješanje.
03.
Dodajte piletinu, alfredo umak i vino. Pirjajte 4-5 minuta.
04.
Dodajte šparoge te držite na vatri 2-3 minute.
05.
Poslužite preko tjestenine koju ste u međuvremenu skuhali te po želji posipajte parmezanom.