Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

Sastojci
Priprema
U većoj tavi na malo ulja pržite piletinu dok ne dobije zlatnu boju. Izvadite je iz tave, ohladite i narežite na male komadiće.
U tavu po potrebi dodajte još malo ulja te pržite luk i češnjak 5 minuta. Dodajte piletinu, pivo, malo mljevene crvene paprike i pelate te držite na vatri 10 minuta dok tekućina ne ishlapi. Maknite sa vatre te pomiješajte sa mladim lukom, maslinama i ukiseljenim paprikama.
U zdjelici za umak pomiješajte brašno, sol, kumin i korijander. Postepeno dolijte mlijeko uz miješanje.
Stavite na srednje jaku vatru i miješajte 5-7 minuta dok se ne zgusne. Maknite sa vatre i pomiješajte sa bjelanjcima.
Na dno vatrostalne posude rasporedite četvrtinu umaka. Zatim stavite sloj od 4 polovice tortilje, prekrijte sa trećinom smjese sa piletinom, zatim još četvrtina umaka te četvrtinu sira. Ponovite još 2 sloja tako da završite sa umakom.
Pecite 40 minuta u pećnici. Posipajte sa preostalim sirom te još malo zapecite