Pileći ražnjići sa cous-cousom

Pileći ražnjići sa cous-cousom

Sastojci

0 kom Marinada
0 kom 200 ml jogurta
0 kom 50 g mrvljene fete
0 kom 100 ml jogurta
0 kom 1 manji ljubičasti luk, sitno nasjeckan
0 kom malo svježe nasjeckane metvice
0 kom 250 g cous-cousa
0 kom ulje
0 kom 2 crvene paprike, narezane na manje komadiće
0 kom štapići
0 kom sol
0 kom papar
0 kom 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
0 kom kumin
0 kom muškatni oraščić
0 kom korijander
0 kom curry
0 kom 750 g pilećih prsa, narezanih na male komadiće

Priprema

01.

U plastičnoj posudi pomiješajte sastojke za marinadu. Dodajte piletinu, zatvorite posudu, dobro protresite i ostavite da stoji 20 minuta.

02.

U manjoj posudi pomiješajte fetu, preostali jogurt, luk i malo metvice.

03.

Zavrijte 2 litre vode sa malo soli. Dodajte cous-cous i kuhajte 12-15 minuta. Ocijedite te vratite u posudu te dodajte 2 žličice ulja. Prekrijte i držite na toplom.

04.

Meso i paprike stavite na štapiće i ispecite na grilu.

05.

Poslužite sa cous-cousom i umakom sa feta sirom.

žena.hr
13.9.2009.