Pileći ragu prepečen lisnatim tijestom

Pileći ragu prepečen lisnatim tijestom

Sastojci

0 kom 1 paketić zamrznutog lisnatog tijesta (300 g)
0 kom 500 g pilećeg fileta (od prsica)
0 kom 2 žlice ulja
0 kom solju i paprom
0 kom 250 g pirjanih ploškica šampinjona 125 ml (1/8 l) bijelog vina 200 g pirjanih lisičica
0 kom 1 vezicu peršina
0 kom Struja:
0 kom Plin:
0 kom Vrijeme pečenja:

Priprema

01.

odmrznuti na sobnoj teperaturi;

02.

isprati u hladnoj tekućoj vodi, posušiti, izrezati na kockice, ugrijati

03.

i kockice mesa dobro popržiti; začiniti

04.

dodati

05.

dobro izmiješati, prokuhati ragu i staviti u nauljenu okruglu vatrostalnu posudu;

06.

isprati u hladnoj tekućoj vodi, posušiti, sitno nasjeckati, posuti preko ragua; lisnato tijesto izvaljati u obliku vatrostalne posude; rub posude premazati vodom, tijesto staviti preko ragua i pritisnuti uz rub posude; površinu tijesta ukrasiti raznim oblicima od tijesta, donju stranu oblika premazati žumancem i zalijepiti na površinu tijesta; u sredini poklopca od tijesta probosti rupu; poklopac od tijesta premazati žumancem.

07.

oko 200

08.

-4

09.

-40 min.

žena.hr
21.7.2013.