oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti i izrezati na 4 porcije;
Sastojci
0 kom 1 pile pripremljeno za kuhanje
0 kom 1 češanj češnjaka
0 kom 4 kuhana riječna raka
0 kom Vrijeme pirjanja:
0 kom sol, papar
0 kom 2 žlice ulja
0 kom 500 g rajčice
0 kom 250 ml (1/4 l) bijelog vina
0 kom bjelim vinom;
0 kom 250 g malih šampinjona
0 kom 10 zelenih maslina bez sjemenki
0 kom 10 crnih gomoljača (iz staklenke)
Priprema
01.
02.
očistiti, sitno nasjeckati i natrljati komade pileta;
03.
oko 45 min.
04.
utrljati
05.
zagrijati i na njemu sa svih strana popržiti komade mesa;
06.
kratko potopiti u vruću vodu (ne kuhati), ohladiti u hladnoj vodi, oguliti, izrezati zeleni dio, izvaditi sjemenke, izrezati na kockice i dodati mesu sa
07.
pirjati povremeno miješajući; isparenu tekućinu nadomještati
08.
očistiti, oprati
09.
ocijediti, nakon otprilike 30 min pirjanja sa šampinjonima dodati ih mesu i dalje pirjati; izvaditi gotove komade mesa, umak začiniti solju i paprom i preliti preko mesa;
10.
sitno narezati i staviti na meso
11.
izvaditi iz oklopa i njima ukrasiti jelo.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb