Pileći ragu "Marengo"

Pileći ragu "Marengo"

Sastojci

0 kom 1 pile pripremljeno za kuhanje
0 kom 1 češanj češnjaka
0 kom 4 kuhana riječna raka
0 kom Vrijeme pirjanja:
0 kom sol, papar
0 kom 2 žlice ulja
0 kom 500 g rajčice
0 kom 250 ml (1/4 l) bijelog vina
0 kom bjelim vinom;
0 kom 250 g malih šampinjona
0 kom 10 zelenih maslina bez sjemenki
0 kom 10 crnih gomoljača (iz staklenke)

Priprema

01.

oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti i izrezati na 4 porcije;

02.

očistiti, sitno nasjeckati i natrljati komade pileta;

03.

oko 45 min.

04.

utrljati

05.

zagrijati i na njemu sa svih strana popržiti komade mesa;

06.

kratko potopiti u vruću vodu (ne kuhati), ohladiti u hladnoj vodi, oguliti, izrezati zeleni dio, izvaditi sjemenke, izrezati na kockice i dodati mesu sa

07.

pirjati povremeno miješajući; isparenu tekućinu nadomještati

08.

očistiti, oprati

09.

ocijediti, nakon otprilike 30 min pirjanja sa šampinjonima dodati ih mesu i dalje pirjati; izvaditi gotove komade mesa, umak začiniti solju i paprom i preliti preko mesa;

10.

sitno narezati i staviti na meso

11.

izvaditi iz oklopa i njima ukrasiti jelo.

žena.hr
1.1.2016.