Pileći cordon bleu

Pileći cordon bleu

Sastojci

0 kom 50 ml kokošjeg temeljca
0 kom 2 žlice maslaca, otopljenog
0 kom 4 kriške pršuta
0 kom 30 g mrvljene mozzarelle
0 kom 1 režanj češnjaka, sitno nasjeckan
0 kom 50 g krušnih mrvica
0 kom 1 žlica naribanog parmezana
0 kom 1 žličica mljevene paprike
0 kom 4 komada pilećih prsa
0 kom sol
0 kom origano
0 kom papar

Priprema

01.

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

02.

Temeljac pomiješajte sa otopoljenim maslacom. U drugoj posudi pomiješajte krušne mrvice, parmezan i mljevenu papriku.

03.

Istucite pileća prsa tako da budu tanka. Posipajte obje strane solju, origanom i paprom.

04.

Na svaki komad mesa stavite krišku pršuta te malo mozzarelle. Zarolajte i po potrebi pričvrstite čačkalicama.

05.

Umočite komade piletine prvo u temeljac, a zatim u smjesu sa krušnim mrvicama.

06.

Namastite lim za pečenje te rasporedite meso. Preostali temeljac prelijte preko mesa. Pecite oko 30 minuta.

žena.hr
6.9.2008.