U tavi na ulju cca. 15 minuta pecite piletinu. Maknite ju iz tave te prekrijte kako se ne bi previše ohladila.
Sastojci
0 kom ulje
0 kom 8 pilećih bataka
0 kom 1 lovorov list
0 kom origano
0 kom svježi peršin
0 kom 2 sitno nasjeckana luka
0 kom 200 g šampinjona narezanih na ploške
0 kom 50 g pikantne suhe salame, narezane na male komadiće
0 kom 1 limenka pasirane rajčice
0 kom 200 ml vrhnja za kuhanje
0 kom 150 ml bijelog vina
0 kom 8-10 crnih maslina, narezanih na pola
0 kom 8-10 zelenih maslina, narezanih na pola
Priprema
01.
02.
U tavu zatim dodajte luk, gljive i salamu te ih pržite 8-10 minuta uz često miješanje.
03.
Dodajte piletinu i preostale sastojke osim peršina. Prekrijte tavu i pirjajte na srednje jakoj vatri 15-20 minuta.
04.
Uklonite lovorov list, posipajte sa peršinom i poslužite.