Pileći bataci u sherry-umaku

Pileći bataci u sherry-umaku

Sastojci

0 kom 4 pileća bataka
0 kom solju, paprom, 2 žlice maslaca
0 kom 1 glavicu luka
0 kom 2 žlice pšeničnog brašna
0 kom 2 čajne žlice curryja.
0 kom 250 ml (1/4 l) vruće instant mesne juhe
0 kom 125 ml (1/8 l) slatkog vrhnja
0 kom 100-125 ml sherry medium
0 kom Vrijeme pirjanja:
0 kom Prilog:

Priprema

01.

oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, natrljati

02.

zagrijati, ispeći batake sa svih strana, složiti ih na zagrijani pladanj i ostaviti na toplome.

03.

očistiti, izrezati na kockice i pirjati na masnoći od pečenja;

04.

dodati, popržiti uz miješanje dok ne poprimi smeđu boju, posuti sa

05.

doliti, tući šibom pazeći da ne nastanu grudice; umak staviti da prokuha i kuhati dalje oko 5 min.

06.

umiješati i zagrijati (ne više kuhati)

07.

staviti u umak; dio umaka preliti preko pilećih bataka, a preostali dio poslužiti uz prilog.

08.

-30 min

09.

riža na maslacu, miješano povrće, radič, salata.

žena.hr
21.12.2012.