oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, natrljati
Sastojci
0 kom 4 pileća bataka
0 kom solju, paprom, 2 žlice maslaca
0 kom 1 glavicu luka
0 kom 2 žlice pšeničnog brašna
0 kom 2 čajne žlice curryja.
0 kom 250 ml (1/4 l) vruće instant mesne juhe
0 kom 125 ml (1/8 l) slatkog vrhnja
0 kom 100-125 ml sherry medium
0 kom Vrijeme pirjanja:
0 kom Prilog:
Priprema
01.
02.
zagrijati, ispeći batake sa svih strana, složiti ih na zagrijani pladanj i ostaviti na toplome.
03.
očistiti, izrezati na kockice i pirjati na masnoći od pečenja;
04.
dodati, popržiti uz miješanje dok ne poprimi smeđu boju, posuti sa
05.
doliti, tući šibom pazeći da ne nastanu grudice; umak staviti da prokuha i kuhati dalje oko 5 min.
06.
umiješati i zagrijati (ne više kuhati)
07.
staviti u umak; dio umaka preliti preko pilećih bataka, a preostali dio poslužiti uz prilog.
08.
-30 min
09.
riža na maslacu, miješano povrće, radič, salata.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb