očistiti, ostrugati, oprati i izrezati na 1/2 cm široke prutiće;
Sastojci
0 kom 750 g mrkve
0 kom 4 pileća bataka (oko 800 g)
0 kom sol, papar slatku papriku u prahu; 3 žlice margarina
0 kom 3 glavice luka
0 kom 125 ml (1/8 l) vruće vode
0 kom 125 ml (1/8 l) vruće vode
0 kom 1 punu čajnu žličicu gustina
0 kom hladnom vodom
0 kom nasjeckanim peršinom.
0 kom Vrijeme pirjanja:
Priprema
01.
02.
oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, utrljati
03.
rastopiti i meso dobro ispeći sa svih strana;
04.
očistiti, izrezati na ploške, dodati mesu i zajedno pržiti; dodati mrkvu, začiniti solju i paprom;
05.
preliti preko povrća i povremeno promiješati; gotove pileće batake staviti na zagrijani pladanj i ostaviti na toplome;
06.
uliti u povrće i prokuhati
07.
izmiješati s
08.
i time povezati povrće; začiniti solju i paprom te preliti preko pilećih bataka; posuti
09.
-30 min.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb