Pileći bataci s pirjanom mrkvom

Pileći bataci s pirjanom mrkvom

Sastojci

0 kom 750 g mrkve
0 kom 4 pileća bataka (oko 800 g)
0 kom sol, papar slatku papriku u prahu; 3 žlice margarina
0 kom 3 glavice luka
0 kom 125 ml (1/8 l) vruće vode
0 kom 125 ml (1/8 l) vruće vode
0 kom 1 punu čajnu žličicu gustina
0 kom hladnom vodom
0 kom nasjeckanim peršinom.
0 kom Vrijeme pirjanja:

Priprema

01.

očistiti, ostrugati, oprati i izrezati na 1/2 cm široke prutiće;

02.

oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, utrljati

03.

rastopiti i meso dobro ispeći sa svih strana;

04.

očistiti, izrezati na ploške, dodati mesu i zajedno pržiti; dodati mrkvu, začiniti solju i paprom;

05.

preliti preko povrća i povremeno promiješati; gotove pileće batake staviti na zagrijani pladanj i ostaviti na toplome;

06.

uliti u povrće i prokuhati

07.

izmiješati s

08.

i time povezati povrće; začiniti solju i paprom te preliti preko pilećih bataka; posuti

09.

-30 min.

žena.hr
28.6.2015.