Pileće odreske staviti u vrećicu za zamrzavanje i malo ih "istući" s obje strane. Začiniti solju, vegetom i paprom po ukusu.Na svaki odrezak staviti krišku šunke, a potom krišku sira. Zarolati sve i učvrstiti čačkalicama. U tavi ili posudi zagrijati malo ulja i/ili maslaca te popržiti rolice na srednjoj vatri dok ne porumene sa svih strana. Dodati zatim pileći temeljac i vino te pustiti da višak vode ispari. Kada voda ispari, izvaditi rolice na tanjurić sa strane te u smjesu dodati kiselo vrhnje koje smo prethodno dobro pomiješali sa brašnom da ne bude grudica. Zatim vratiti rolice i još kratko prokuhati dok meso ne omekša. Za kraj dodati sitno nasjeckan peršinov list (po želji). Poslužiti uz razne priloge (pire krumpir, njoke, tjesteninu, itd.).
Sastojci
0 kom 8 tanjih pilećih odrezaka (pileća prsa)
0 kom 8 šnita kuhane šunke ili dimljene vratine
0 kom 8 šnita sira (edamer, gouda...)
0 kom 3 žlice kiselog vrhnja
0 kom 2 žlice brašna
0 kom 1/2 čaše od jogurta bijelog vina
0 kom 1/2 čaše od jogurta pilećeg temeljca
0 kom sol, papar, vegeta
0 kom malo ulja (ili maslaca)
0 kom peršinov list
Priprema
01.